Actuele en efficiënte boekhouding door automatisering

Voor een ondernemer die al jaren enkel terugkoppeling uit zijn boekhouding kreeg in de vorm van een jaarrekening (en dat ook nog ruim een jaar na afloop), heeft BASO een radicale verandering teweeg gebracht. Door de mogelijkheden te gebruiken van internetboekhouding en de koppeling met de bankrekening is een financieel proces opgesteld waarbij de registratie altijd actueel is.

BASO internetapplicatie

De verkoopfacturen van de ondernemer worden online gemaakt via de Internetapplicatie van BASO. De facturen staan direct in de boekhouding, onderverdeeld naar omzetsoort. Daarnaast worden inkoopfacturen bij ontvangst direct doorgestuurd naar een online applicatie van BASO waarin de facturen digitaal worden herkend.

Wekelijkse verwerking, maandelijkse terugkoppeling

Wij werken de facturen wekelijks bij en ook de bankmutaties (die automatisch in de boekhouding worden ontvangen) worden wekelijks verwerkt. Vanuit de boekhouding sturen we een betaalbatch naar de bank, waarbij het systeem rekening houdt met de vervaldatum van de inkoopfacturen.

De ondernemer kan zelf meekijken in zijn boekhouding en daarnaast zorgen wij voor een heldere maandelijkse terugkoppeling. Daarmee heeft de ondernemer direct inzicht in zijn resultaten.

Efficiency

De verregaande automatisering van de boekhouding heeft – naast direct inzicht – efficiency voordelen gebracht zoals:

  • openstaande facturen hoeven niet meer op lijsten te worden bijgehouden en er kunnen zelfs automatisch herinneringen worden verstuurd;
  • geen zoektochten meer heeft naar facturen die nog naar de boekhouder moeten worden gestuurd na afloop van een kwartaal;
  • facturen hoeven niet opnieuw te worden bekeken om de betaling te kunnen verrichten;
  • alle invoer in de bank (waarbij de gegevens van de boekhouding nogmaals onnodig de revue passeren) is verleden tijd.

Al deze zaken hebben een onverwachte ruimte gegeven bij de administratief medewerkster, die zo tijd overhoudt voor andere werkzaamheden.

Ook bij andere klanten merken we dat werken in de actualiteit extra voordelen oplevert. Het genot van inzicht in de financiën en ontlasting van werkzaamheden is voor velen en verademing. Dat is voor BASO de kroon op ons werk. Een betere waardering dan dit te horen is er niet.

uw boekhouding bij baso

BASO is een NOAB gecertificeerd administratiekantoor.