De top 3 van 2018

Met het einde van 2018 in zicht is dit het moment voor een terugblik! Dat doen we met een top 3 lijstje van de best gelezen artikelen op onze website, voor het geval dat je ze hebt gemist! Lees snel verder.

1. Auto van de zaak: Effecten van de wijzigingen in de bijtellingsregelingen vanaf 2019

Met stip op nummer 1. En dat is niets voor niets. Met ingang van 1 januari 2019 vinden er namelijk weer wijzigingen plaats ten aanzien van de bijtellingsregelingen. Op welke manier hebben deze regelingen impact op je huidige en toekomstige wagenpark? We leggen het uit in deze blog.

2. Aftrekposten: Wat is wel en niet aftrekbaar?

Kosten die je (fiscaal) mag aftrekken van je opbrengsten, zorgen voor een lagere winst uit je onderneming. Hoe lager de winst uit je onderneming is, hoe minder belasting je hoeft te betalen. En dat is dus weer winst voor jou. Niet gek dat deze op nummer 2 staat!

Aftrekposten

3. Wanneer is het tijd om mijn eenmanszaak of vof om te zetten naar een besloten vennootschap?

Het grootste deel van de ondernemingen start als eenmanszaak of als vof. Dat komt omdat het opzetten van een eenmanszaak of vof relatief eenvoudig is: een oprichting via notariële akte (zoals bij een bv) hoeft niet en het brengt slechts beperkte kosten met zich mee. Tóch komt er voor een aantal ondernemers het moment om de eenmanszaak of vof om te zetten naar een besloten vennootschap (bv). Maar wat is nu het meest geschikte moment voor deze omzetting? En wat zijn de grote verschillen tussen een eenmanszaak of vof en een bv? Ten slotte zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van een besloten vennootschap voor je op een rijtje.

Dit bericht wordt verzorgd door NOAB. BASO is NOAB gecertificeerd.

21 december 2018 | NOAB

BASO is een NOAB gecertificeerd administratiekantoor.